Tisztelt Látogató!

Hernádpetri község valamennyi polgára nevében örömmel köszöntöm Önt településünk honlapján, ami a Cserehát északkeleti peremén, a szlovák határ mellett, Miskolctól 57, Kassától légvonalban 5, közúton 41 kilométerre helyezkedik el.  Már a honfoglalás kora óta lakott település, zsák jellegénél fogva mégis kevéssé látogatott és ismert.

Az erdős-dombos táj, a településen áthaladó Garadna patak, az őt tápláló hat forrás, az ide hűsölni járó erdei állatok és az itt élők vendégszeretete azonban mégis idevonzza azérintetlen természeti környezet iránt vonzódó kirándulókat és vadászokat.

Településünk 252 fős lakosságból több mint 100 fő gyermekkorú, ami nagy felelősséget ró az itt élőkre. Az ő jövőjük, boldogulásuk a kulcsa a település jövőjének, célja fejlesztéseinknek.

Honlapunkról részletesebben megismerheti településünket és annak környezetét, múltját, és azokat a jelen törekvéseket, amelynek eredményeként közösségi összefogással igyekszünk a településfejlődését megalapozni, az itt élők életminőségét javítani és a „Kegyetlenből” való kitörés útját megtalálni.

Érdeklődése megtisztelő számunkra, kérem látogasson el személyesen is hozzánk, vegyen részt rendezvényeinken és programjainkon, legyen tanúja jobbító szándékainknak és részese  településünk fejlődésének!

                                                                                 

                                                                                            Urbán János

                                                                                            polgármester